چهارمین گردهمایی غیرحضوری معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد/ بررسی اجرای فعالیت‌های فرهنگی در شرایط کرونایی

۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۸:۵۱ کد : ۱۵۹۸ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۶۴۵
هشتادوپنجمین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی سراسر کشور (چهارمین گردهمایی غیرحضوری) با محوریت «هم‌اندیشی پیرامون چگونگی برنامه‌ریزی، تقویم اجرایی و چالش‌های فعالیت‌های فرهنگی در شرایط کرونایی ترم تحصیلی جدید دانشگاه‌ها» برگزار شد.
چهارمین گردهمایی غیرحضوری معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد/ بررسی اجرای فعالیت‌های فرهنگی در شرایط کرونایی

معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: اساس و مبنای فعالیت‌های فرهنگی بر تعامل است و از آن‌جا که فرهنگ، همانند غذا برای انسان اهمیت دارد، با توجه به شرایطی که کرونا ایجاد کرده، مجبور به اجرای برخی برنامه‌ها در فضای مجازی هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر عیسی علیزاده؛ معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، در چهارمین گردهمایی غیرحضوری معاونان فرهنگی، روسای سازمان‌ها و مراکز فرهنگی جهاد دانشگاهی که به صورت ویدئوکنفرانس در سالن اجتماعات سازمان قرآنی دانشگاهیان با حضور معاونان مراکز و سازمان های تخصصی فرهنگی مستقر در تهران برگزار شد، در سخنانی به اهمیت برنامه‌های حضوری در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: به اشتباه نیفتیم که هر برنامه فرهنگی را می‌توان به صورت مجازی برگزار کرد. حوزه فرهنگ با حوزه آموزش و پژوهش متفاوت است. تاثیری که گالری‌گردی، رفتن به طبیعت، یا شرکت در تئاتر دارد، به اندازه تاثیر اجرای آن‌ها به صورت مجازی نیست. 

وی افزود: اساس فعالیت‌های فرهنگی، تعامل است. ولی از آن‌جا که اهمیت فرهنگ، همانند غذا برای انسان است و با توجه به این شرایط پیش‌آمده، مجبور به اجرای برخی برنامه‌ها در فضای مجازی هستیم. 

دکتر علیزاده با تاکید بر اینکه برنامه های فرهنگی مجازی را باید طوری طراحی کنیم که پس از کرونا هم بتوانند ادامه پیدا کنند،به اهمیت برنامه‌های مجازی اشاره کرد و گفت: باید به این نکته اساسی توجه داشته باشیم که تمام برنامه‌هایی که فضای مجازی اجرا می‌شوند، کشوری و حتی بین‌المللی هستند. فضای مجازی بی حد و حصر است و دیگر برنامه منطقه‌ای وجود ندارد.

در ادامه دکتر عادل تقوی؛ مدیرکل اداره راهبری امور فرهنگی جهاد دانشگاهی،در سخنانی با اشاره به مشکلاتی که همه‌گیری کرونا در حوزه فرهنگ ایجاد کرده، گفت: این حوزه در این دوران متحمل آسیب‌های زیادی شده است و با توجه به اینکه چشم‌اندازی از پایان این وضعیت در دسترس، باید بتوانیم خود را با این شرایط تطبیق دهیم. 

وی اضافه کرد: در سازمان جهاد دانشگاهی در حال تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم و این شرایط نوشتن برنامه‌ها و شاخص‌ها را سخت‌تر کرده است. 

به گفته این مقام مسئول، هدف از برگزاری این جلسه، هم‌اندیشی برای چگونگی ادامه فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی به صورت غیرحضوری است. 

چالش‌ها و مشکلات اجرای برنامه‌های فرهنگی در فضای مجازی

در ادامه این نشست معاونت‌های فرهنگی و رؤسای واحدهای جهاد دانشگاهی در استان‌ها به بیان مشکلات این حوزه پرداختند و در خصوص راهکارهای پیشنهادی خود صحبت کردند. 

بهزاد رشیدی؛ رئیس جهاد دانشگاهی واحد هنر در این زمینه گفت: فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی پیش از دوران کرونا نیز باید به سمت تولید محتوای هدفمند می‌رفت و این مورد ضروری و ناگزیر بود. ما به دلیل مشکلاتی که ویروس کرونا ایجاد کرده، ناگزیر به تغییر هستیم و اجرای برنامه‌های فرهنگی با قالب‌های گذشته، فعلا غیرممکن شده است. 

وی با اشاره به تغییر ذائقه مخاطب اضافه کرد: بخش عمده زمان مخاطب در فضای مجازی صرف می‌شود به همین خاطر باید محتواهایی سازگار با ذائقه مخاطب تولید شود. 

رئیس جهاد دانشگاهی واحد هنر با اشاره به مزایای فضای مجازی گفت: ما در شرایط عادی جشنواره‌ها، مراسم و برنامه‌های مختلف برگزار می‌کردیم و در بهترین حالت، نهایت 100 تا حداکثر 200 نفر شرکت می‌کردند. ولی اگر همان محتوا در قالب‌های وبینار، فیلم، پادکست و ... منتشر شود، مخاطبان بیشتری می‌توانند استفاده کنند. 

او اضافه کرد: اگر امکانات و سازوکارهایی برای تولید و انتشار این محتواها فراهم کنیم، می‌توانیم تولید محتوای خوب و متناسب با اهداف و دغدغه‌های جهاد داشته باشیم و با این کار، قطعا دامنه تاثیرگذاری فعالیت‌های فرهنگی جهاد ارتقا پیدا خواهد کرد. 

دکتر علیرضا بهرامی؛ رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم به نقش حفظ امید در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین ویژگی موجودزنده «خودسازمان‌دهی» است و با وجود آن می تواند خود را با محیط اطراف منطبق کند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل در کشور ما مشکل ناامیدی است. از دست دادن امید باعث ایجاد اضطراب می‌شود و این اضطراب سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند. 
این مسئول به اقدامات مرکز جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد و گفت: ما در حوزه فرهنگی 20 نشست و کارگاه داشتیم. در برخی برنامه‌ها و کارگاه ها افراد از کشورهای مختلف نیز شرکت داشتند. 

دکتر بهرامی اضافه کرد: در دوران کرونا با توجه به حضور بیشتر دانشجویان در خانه، می‌توان برنامه‌هایی در فضای مجازی برگزار کرد که خانواده‌های دانشجویان نیز بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. 

در این برنامه برخی از مسئولین به مشکلات زیرساختی و چالش‌های تامین مالی اجرای برنامه‌های غیر حضوری اشاره کردند. از نظر مسئولین یکی از مشکلاتی که در شرایط کرونا به وجود آمده؛ عدم حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها و از دست‌رفتن مخاطب برنامه‌ها است.

در این نشست دکتر رفیعی؛ سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) به مشکلاتی که این مرکز برای انجام پروژه‌ها و نظرسنجی‌ها در دوران کرونا داشتند اشاره کرد و گفت ما طبق پیش‌بینی‌های نادرست تصور می‌کردیم کرونا زودتر از بین خواهد رفت ولی وضعیت ادامه یافت.

وی ادامه داد: به همین خاطر با علم به اینکه سختی کار به صورت غیرحضوری زیاد است و دقت گردآوری اطلاعات به این شکل کم‌تر است، شروع به جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات موردنیاز به صورت غیر حضوری کردیم. 

به گزارش ایسنا، شرکت کنندگان در این گردهم آیی یاد و خاطره همکارانی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فوت کرده‌اند، به خصوص مرحوم محمدرضا آقایی؛ مدیر امور فرهنگی دانشجوئی و اداری موسسه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی را گرامی داشتند.


نظر شما :