در هشتادوهفتمین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی مطرح شد:

توجه ویژه به جذب نیروی انسانی در جهاددانشگاهی/توسعه اقتصادی و علمی منوط به توسعه فرهنگی است

۲۶ آبان ۱۴۰۰ | ۱۴:۱۸ کد : ۲۰۷۹ اخبار فرهنگی
تعداد بازدید:۴۸۲
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در هشتادوهفتمین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی این نهاد با تاکید بر این که توسعه اقتصادی و علمی کشور منوط به توسعه فرهنگی است، گفت: اگر نتوانیم در حوزه فرهنگی توسعه ایجاد کنیم قطعا نه می توانیم توسعه اقتصادی و نه توسعه علمی داشته باشیم.
توجه ویژه به جذب نیروی انسانی در جهاددانشگاهی/توسعه اقتصادی و علمی منوط به توسعه فرهنگی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، هشتادوهفتمین گردهمایی (ششمین گردهمایی غیرحضوری) معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی این نهاد به صورت حضوری و مجازی امروز (۲۶ آبان ماه) در سالن جلسات دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.

دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با اشاره هدف از برگزار این گردهمایی اظهار کرد: احساس ما این بوده که در حوزه فرهنگ نیاز به هم اندیشی در رابطه با مسایل پیش رو در دانشگاه در پساکرونا داریم.

وی با تاکید بر اینکه توسعه اقتصادی و علمی کشور منوط به توسعه فرهنگی است، گفت: اگر نتوانیم در حوزه فرهنگی توسعه ایجاد کنیم قطعاً نه می توانیم توسعه اقتصادی داشته باشیم و نه توسعه علمی، بنابراین در این روزها و این شرایط (کرونا) لازم است تا حوزه فرهنگی تقویت شود، زیرا برخلاف تصور اینکه مشکلات کشور معیشتی است (که هست) ولی تا زمانی که نتوایم به لحاظ فرهنگی جامعه را توسعه بدهیم نمی توانیم به جایگاه مطلوب برسیم.

دکتر علیزاده با بیان اینکه باید توجه کنیم که فرهنگ نه تهدید بردار و نه تحریم پذیر است گفت: ممکن است بشود کشور را به لحاظ امنیتی، علمی و اقتصادی تحریم کرد، اما هیچکس نمی تواند هیچ کشوری را به لحاظ فرهنگی تحریم کند. به همین دلیل مسئولیت ما در حوزه فرهنگی مسئولیت بزرگی است.

وی افزود: به نظر یک تلاش و دغدغه و پیگیری ما در جهاددانشگاهی این است که حتماً باید در دانشگاه کار فرهنگی انجام دهیم و دفاتر ما در دانشگاه ها باید به ان توجه کنند. ما باید به یک جمع بندی برسیم که می خواهیم برای دانشجو فعالیت کنیم یا برای دانشجو در دانشگاه فعالیت کنیم. ما معتقدیم باید برای دانشجویان فعالیت کنیم.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی تصریح کرد: شاهد ورود دهه‌ی ۸۰ به دانشگاه هستیم، دهه ای که علی رغم دانشجو بودن تا کنون به دلیل وجود کرونا در دانشگاه حضور نیافته اند و یک تضادی بین دهه ۸۰ و ما قبل این دهه هستیم. به نظر ما نهاد فرهنگی ای موفق خواهد بود که متناسب با این دهه برنامه داشته باشد. اگر خود را به روز نکنیم و این نسل و نیازهای آنها را نشناسیم نخواهیم توانست با آنها ارتباط بگیریم. این مستلزم این است که معاونان فرهنگی و آن هایی که می خواهند کار فرهنگی کنند اول باید به این ساختار و این نیاز آشنا شوند.

دکتر علیزاده اظهار کرد: ما تا کنون توانسته ایم برنامه های خوبی را به عنوان برند تعریف کنیم؛ مانند کتاب سال، پایان نامه سال، دفاع سه دقیقه ای، همایش خلیج فارس، مناظرات دانشجویی و برنامه های سازمانی قرآنی دانشگاهیان کشور دارد. اما اگر نتوانیم این برنامه ها را به روز کنیم نمی توانیم خودمان را در عرصه دانشجویی مطرح نشان دهیم.

وی با بیان اینکه بنده قائل به اقتصاد فرهنگی هستم، گفت: می شود از فرهنگ پول درآورد اما ایده من این است که فرهنگ باید برای فرهنگ باشد و نباید ههم هدف را برای درآمدزایی از فرهنگ گذاریم.

معاون فرهنگی با تاکید بر توجه ویژه به نیروی انسانی افزود: در گذشته کسانی که با جهاددانشگاهی آشنا می شدند عمدتاً از طریق فعالیت‌های فرهنگی بود. معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی باید جذب نیروی انسانی دانشجوی علاقه مند را از روسای واحدهای خود مطالبه کنند. باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد که اگر به آن توجه نشود بزرگترین چالش جهاددانشگاهی در آینده چالش نیروی انسانی خواهد بود.

در ادامه کلیپی از درگذشتگان دانشگاهی یکسال اخیر پخش شد و پس از آن دکتر حبیبی رییس سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره انقطاع نسلی اظهار کرد: یکی از مهمترین عواملی که می تواند انقطاع نسلی را بپوشاند و محل اثر باشد زمانی رخ می دهد که فرصت حضور فراهم شود. زیرا ارتباط دانشجو با استاد و معرفی اساتید ظرفیتی را ایجاد می کند تا دانشجو به استاد مراجعه کند.

وی با اشاره به برنامه نکوداشت مقام استاد که توسط این سازمان برگزار می شود، گفت: مهم ترین دستاورد این برنامه قدرشناسی از اساتید و رجوع به استادان که همان رجوع به علم و دانش است، بود. باید این پیوند بیشتر شود و جهاددانشگاهی می‌تواند در حوزه فرهنگی نقش پررنگی داشته باشد.

دکتر حبیبی در ادامه با بیان اینکه باید پویایی خود را در دانشگاه حفظ کنیم، تصریح کرد: سلول های بنیادی جهاددانشگاهی اعضای فرهنگی این نهاد هستند که ذی قیمت می باشند.

در ادامه این گردهمایی گزارشی از فعالیت های سامانه رویتاب در یک سال اخیر ارائه شد و پس از معرفی معاون جدید فرهنگی بخش اول پرسش و پاسخ معاون فرهنگی واحدهای سازمانی انجام شد.

دکتر رفیعی رییس مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی نیز در این گردهمایی به ارایه گزارشی در رابطه با نظرسنجی با موضوع «نگرش دانشجویان در خصوص اقدامات فرهنگی جهاددانشگاهی» پرداخت و گفت: از جمله مواردی که در این نظرسنجی مورد ارزیابی قرار گرفت عضویت دانشجویان در تشکل ها و مجامع دانشجویی، میزان آشنایی دانشجویان با جهاددانشگاهی، علاقه مندی این گروه به عضویت در جهاددانشگاهی و میزان شرکت در برنامه های فرهنگی جهاددانشگاهی بود.

در پایان این گردهمایی بخش دوم پرسش و پاسخ معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی انجام شد.


نظر شما :