مراسم یادبود دانشجوی شهید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حضور اقشار مختلف دانشگاهی برگزار شد؛

یک گردهمایی نمادین؛ به نام "فاطمه" برای "ایران"

۱۸ تیر ۱۴۰۴ | ۱۶:۰۲ کد : ۲۴۳۸ اخبار فرهنگی کشور اخبار اسلایدی
تعداد بازدید:۱۰
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در سفر به اصفهان با دانشجویان فعال فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان دیدار و گفتگو کرد. وی در این دیدار با تاکید بر اهمیت گفت‌وگوی بین تشکل‌ها و لزوم احترام به تفاوت‌ها گفت: به رسمیت شناختن نظرات مختلف نه‌تنها ضروری است بلکه می‌تواند به نزدیکی بیشتر منجر شود. ما قرار نیست یک‌ صدا فکر کنیم و باید بتوانیم با هم تعامل داشته باشیم. نقطه اشتراک همه ما، هویت ملی و باورهای دینی ماست. این انسجام درونی، قدرت ایران را در سطح بین‌المللی به نمایش گذاشت.
یک گردهمایی نمادین؛ به نام "فاطمه" برای "ایران"

دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشستی با فعالان فرهنگی دانشگاه علوم‌ پزشکی اصفهان، با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) و یاران وفادارش، بر ضرورت حفظ و گسترش فعالیت‌های فرهنگی با محوریت دانشجویان تأکید کرد.

وی ضمن تشکر از دانشجویان، مسئولان انجمن‌ها، کانون‌ها و نهادهای فرهنگی که در ایام تعطیلی دانشگاه در این نشست حضور یافتند، گفت: حضور شما عزیزان نشان از اهمیت دادن به ارزش‌هایی دارد که کشور ما را ساخته و نگه داشته و این مایه افتخار ماست. این نشست هم فرصتی برای تکریم عزیزان ما و هم مجالی برای گفتگو و هم‌اندیشی پیرامون فعالیت‌های فرهنگی شما دانشجویان است.

دکتر حبیبی با اشاره به اهمیت شنیدن دیدگاه‌های دانشجویان توسط مسئولان، افزود: مایلم بیشتر حرف‌های شما را بشنوم و در یک تعامل متقابل، بتوانیم زمینه گسترش فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی را فراهم کنیم.

وی با تشریح سیاست‌های فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: رویکرد ما در حوزه فرهنگی دانشجویی، بر اساس تأکیدهای دکتر ظفرقندی وزیر محترم بهداشت، بر این اساس است که فعالیت‌ها دانشجومحور باشند. به این معنا که در طراحی و اجرای برنامه‌ها، خود دانشجویان نقش اصلی را ایفا کنند. ما تلاش می‌کنیم تا حد امکان، اجرای برنامه‌ها نیز توسط خود دانشجویان صورت گیرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: اساتید، مدیران، کارشناسان و مجموعه دانشگاه در کنار دانشجویان هستند تا فرایند تحصیل دانشجویان در همه ابعاد به بهترین شکل انجام شود. این رویکرد، هم کیفیت اجرای فعالیت‌ها را افزایش می‌دهد و هم ضریب نفوذ فرهنگی فعالیت‌ها را در راستای اهداف ما بالا می‌برد. هدف مطلوب ما تربیت دانشجویانی توانمند، اجتماعی، تاب‌آور و متعهد و مسئول نسبت به جامعه و کشور است.

وی تأکید کرد: ما می‌خواهیم دانشجوی امروز، در دوران تحصیل خود برای آینده تمرین کند که فردا پزشکی باشد در خدمت مردم است یا مهندسی که برای پیشرفت کشورش تلاش می‌کند؛ فردی که کشور و مردم خود را دوست دارد و برای آبادانی سرزمینش مسئولانه گام برمی‌دارد.

دکتر حبیبی با تأکید بر اهمیت گفتگوهای آزاد و تنوع دیدگاه‌ها در فضای دانشگاهی، اظهار داشت: از شنیدن صحبت‌های شما دانشجویان عزیز بسیار لذت بردم و افتخار کردن از اینکه جوانان ما این ‌چنین روشن، دقیق و صریح نیازها و مطالبات خود را مطرح می‌کنند و پیشنهاد ارائه می‌دهند. خدا را شاکرم که در جمع شما هستم و این امکان را دارم که نمایندگان دانشجویان سخن بگویند. تنوع دیدگاه‌ها نشانه پویایی جامعه دانشگاهی است و همین تفاوت‌ها، مایه قوت ماست.

وی با اشاره به شرایط دشوار کشور در هفته‌های اخیر افزود: در مواجهه با شبیخون ناجوانمردانه و به ‌دور از اخلاق و پروتکل‌های بین‌المللی علیه ایران، شاهد همبستگی و انسجام بی‌نظیری در بین مردم ایران بودیم. این وحدت، فارغ از تفاوت‌های عقیدتی، نشانه بلوغ اجتماعی و ملی ماست. همه در کنار هم از ایران دفاع کردند و این انسجام، خود یک پیروزی بزرگ بود.

دکتر حبیبی با تأکید بر لزوم حفظ احترام متقابل میان طیف‌های مختلف دانشجویی، ادامه داد: گفت‌وگوی بین تشکل‌ها، احترام به تفاوت‌ها و به رسمیت شناختن نظرات مختلف نه‌تنها ضروری است بلکه می‌تواند به نزدیکی بیشتر منجر شود. ما قرار نیست یک‌ صدا فکر کنیم و باید بتوانیم با هم تعامل داشته باشیم. نقطه اشتراک همه ما، هویت ملی و باورهای دینی ماست. این انسجام درونی، قدرت ایران را در سطح بین‌المللی به نمایش گذاشت.

وی با اشاره به حمایت‌های علمای شیعه ادامه داد: قدرت ما در ایمان، دانش و همبستگی ماست. همان‌طور که رهبری فرمودند، دنیا چیزی جز زبان قدرت نمی‌فهمد و این انسجام و قدرت ما دنیا را وادار به توقف کرد. ما موشک داشتیم، اما مهم‌تر از آن ملت‌مان را داشتیم و این ملت است که دشمنان از آن می‌ترسند.

معاون وزیر ضمن تاکید بر اهمیت دیپلماسی، گفت: من معتقد به مذاکره و ارتباط با دنیا هستم، اما امروز دیدیم که همان‌هایی که دستور جنگ دادند، حالا درخواست آتش‌بس می‌کنند. این قدرت، نتیجه ایمان، علم، فداکاری و همبستگی ملت ایران است. 

دکتر حبیبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش تأثیرگذار دانشجویان، گفت: تأثیرگذاری شما از خانواده شروع می‌شود و به جامعه گسترش می‌یابد. شما باید با جدیت به تحصیل بپردازید و بدانید که ما به علم، بیش از هر چیز نیاز داریم.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به آسیب‌دیدگی مستقیم بیمارستان‌های کشور در حملات اخیر از دانشجویان خواست با استفاده از ظرفیت مکاتبه با انجمن‌های علمی جهانی، روایت این فجایع را به گوش مردم دنیا برسانند.

او با تأکید بر اهمیت "مفدا" به‌عنوان شبکه روایت‌گری دانشجویی، افزود: کوچک زیباست. گاهی حرکت‌های کوچک دانشجویی می‌توانند تأثیری عمیق‌تر از برنامه‌های بزرگ داشته باشند. سرمایه اجتماعی ما بزرگ‌ترین دارایی جمهوری اسلامی است. باید با احترام، صداقت، عدالت و مدارا، این سرمایه را حفظ کنیم.

وی در پایان درباره موضوعات مختلف دانشجویی از جمله آیین‌نامه شورای صنفی، کار دانشجویی، حمایت مالی از انجمن‌ها، اهمیت کمپین‌های فرهنگی، ظرفیت‌سازی درآمدی برای تشکل‌ها، حمایت از نشریات، گسترش فعالیت‌های خیریه، و تعامل با وزارت ورزش و جوانان توضیحاتی ارائه داد.


نظر شما :